28-09-2019 - Schiller Theater Place Royale - Schiller Theater Place Royale Utrecht Informatie

Muriel En Chansons – Sensuele Franstalige liedjes

MURIEL En Chansons, Foto: Bob Leistra

Foto: Bob Leistra

Maria wil graag liefhebben, maar ze wil zich niet wil binden. Ze vreest dat haar lach gesmoord gaat raken en haar vuur gedoofd. Vol overgave geeft ze gehoor aan Le Cri de la Nuit – de lokroep van de nacht, en stort ze zich in het nachtleven. We kunnen onze donkere kant zo vrezen, maar betekenen die instincten en stille verlangens niet stiekem juist onze kracht en vrijheid?

 

Muriel - Le Cri de la Nuit - foto: Bob Leistra

foto: Bob Leistra

 

MURIEL EN CHANSONS

Dan rauw en expressief, dan subtiel en ingetogen zingt MURIEL over de handen van de cellist, de vlucht en de geur van vrijheid. Ze begeleidt zichzelf op piano en zet meteen een heel eigen wereld neer. De zinnelijkheid is in elk liedje voelbaar aanwezig.

Want de sensuele, Franstalige liedjes gaan over de nacht, onderdrukte gevoelens en liefde. Ze gaan over een mens die zich verliest. Maar tegelijkertijd illustreren ze een actueel en confronterend verhaal over vrouw zijn in liefdesverhoudingen anno 2019.

Bekijk hier een live video van de albumrelease.

 

MURIEL - Le Cri de la Nuit, Foto: Laura Tedeschi

Le Cri de la Nuit

Het bijbehorende debuutalbum “Le Cri de la nuit”de roep van de nacht kwam in november uit en is te beluisteren en te bestellen. MURIEL schreef, componeerde en produceerde het album zelf. Er is ook een spannende albumtrailer geschoten in de Italiaanse Dolomieten.

 

Le Cri de la Nuit - MURIEL, Foto: Laura Tedeschi

Foto: Laura Tedeschi

 

Rebelse Française

MURIEL is half Française, Frans is haar moedertaal. Ze woonde een aantal jaren in Toulouse en tussen de wijngaarden van Bordeaux. Ze past in de traditie van Franse rebellen en tekst heeft een belangrijke rol in haar werk. Haar verzet is voelbaar, ze kan met recht een geëngageerd artiest genoemd worden.

 

Voor meer informatie of voor boekingen: Bel of mail

 

In opdracht:

In opdracht van het Stadhuismuseum Zierikzee maakten de cineaste Nathalie Alonso Casale en Muriel van een van de liedjes de musicvideo Juste des Choses – over de onuitgesproken dingen. De video werd gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling van het werk van Victoria Kloek en gaat over haar schilderijen. MURIEL schreef er een speciaal arrangement voor. Bekijk hier de video: Juste des choses qui ne se disent pas.