11-11-2018 - Album release Le Cri de la Nuit - Grounds Rotterdam Informatie

Muriel En Chansons – Franstalige eigen muziek

Muriel En Chansons is een serie chansons die Muriel Kloek zelf schreef, componeerde en arrangeerde voor piano. Ze zingt over het nachtleven, roes en liefde. In de ondertoon zit een aanklacht tegen vastgeroeste patronen en zinloze moraal.

Muriel Kloek ChansonnièreMet haar vertelkracht en haar gevarieerde begeleidingen neemt ze de luisteraar mee in haar belevingswereld. “De roep van de nacht”, “de vlucht”, “de handen van de cellist”, zijn zomaar een greep uit de titels van deze gevoelige en rake liedjes. Onderga de zachtheid van de bedwelming, de wrangheid van gedoemde liefdes en de hoop van wakkerende vlammen die alles aangrijpen om weer op te laaien.

Het ene moment subtiel, dan weer direct en rebels vertelt Muriel in haar Chansons het verhaal van verlangen naar echtheid en kracht, waarheid en liefde. Ze begeleidt zichzelf en is levendig, intens en expressief en creëert in haar optredens een intieme en warme sfeer.

Op iedere lokatie met digitale piano. Bel of mail voor meer informatie of om te boeken.

Opnames van de liedjes zijn in volle gang en de voorverkoop van het album “Le Cri de la Nuit” is al gestart.
Beluister hier alvast een voorproefje:

Muriel en Chansons

Muriel is half Française, Frans is haar eerste taal. Ze woonde ook een aantal jaren in Toulouse en tussen de wijngaarden van Bordeaux. Ze past in de traditie van Franse rebellen als Jacques Brel en Jacques Dutronc. Tekst heeft een belangrijke rol in haar werk en haar verzet is voelbaar. Ze kan met recht een geëngageerd artiest genoemd worden.

 

In opdracht:

In opdracht van het Stadhuismuseum Zierikzee maakten de cineaste Nathalie Alonso Casale en Muriel over een van de chansons de musicvideo Juste des Choses – over de onuitgesprokenheid der dingen. De video werd gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling van het werk van Victoria Kloek en gaat over haar schilderijen. Voor meer achtergrond informatie: Juste des choses qui ne se disent pas.