fbpx

Start online albumverkoop zaterdag 29 mei 20h00

Sensualiteit als antwoord op oorlogstaal

Blog   Muriel

“How to Fight back” kopt een krant, “Grenzen dicht!” vindt Wilders, “Het is oorlog!” roept Rutte. En wij staan met negen vrouwen op een podium en vragen om Liefde. Omdat we kotsmoe zijn van de spierballentaal van de westerse beslissers. We vragen om meer zachtheid in de wereld, om meer rondingen en meer overgave.

Underdog

Vrouwen hebben eeuwenlang geworsteld met een maatschappelijk underdog complex. Dat wis je niet even in drie generaties weg. Er is al heel veel gebeurd maar we voelen het nog steeds. Onderhandelen voor salaris gaat moeilijker dan bij mannen, doorbreken naar de top blijft lastig en vooral ons zelfbeeld blijft onder de maat.

We zijn het zat. De planeet en haar natuur worden rücksichtslos uitgebuit door op korte termijn gericht winstbejag, de financiële wereld staat strak van de testosteron en heeft na de crisis nog weinig geleerd. En na de laatste terroristische aanslagen komen onze leiders met impulsieve, ondoordachte vechtmaatregelen.

Meer vrouwelijkheid

That’s it. We hebben behoefte aan meer vrouwelijkheid in de wereld. We hebben behoefte aan nuance, aan dialoog en aan geborgenheid. Maar in de politiek en de top van het bedrijfsleven is nauwelijks ruimte voor dat soort kwaliteiten. Daarom hebben we te maken met schuimbekkende politici die roepen om wraak en vergelding. Het gaat hard tegen hard gaat maar er wordt weinig opgelost. Sterker nog: het wordt alleen maar erger.

Vrouwelijkheid heeft mannelijkheid nodig en andersom: je moet je verdedigen als de vijand aan de deur staat. Maar niet alleen met geweld. Dus maak ruimte voor zachtheid en voor intuïtie. Het is broodnodig: kracht wordt zonder flexibiliteit niet sterk en besluitvaardigheid zonder begrip niet effectief.

Dansen en zingen voor een betere wereld

Wij willen een gezondere wereld voor onze kinderen, mededogen en aandacht voor de schaduwkanten van het leven. We willen ruimte voor hen die het moeilijk hebben en vrij zijn om lief te hebben wie we willen, blank, zwart of ertussenin. We willen wijsheid en bezinning aan de top en onze leiders kunnen vertrouwen.

Dus we staan op een podium en spelen, dansen en zingen over de zoektocht naar liefde en onze hoop voor de toekomst. We zetten kwetsbaarheid tegenover hardheid, onze emoties tegenover verbittering. Ons antwoord op de oorlogstaal, de haat en de blinde dadendrang is schoonheid, sensualiteit en het verlangen naar Liefde.

Reacties zijn gesloten.