fbpx

Start online albumverkoop zaterdag 29 mei 20h00

20 minuten cold calling – Muriels artiestenleven #9

Blog   Muriel

Muriel - Would you once

Op een middag raap ik mijn moed bij elkaar en ga zitten voor een paar uur cold calling. Het is me vroeger geleerd maar meestal raak ik toch snel ontmoedigd. Na een paar telefoontjes krijg ik een dame aan de lijn met wie ik 20 minuten blijf kletsen. We klikken goed. Ik vergeet de middag, en de dame en ploeter verder om het als dromerige muzikant te bolwerken in deze straffe wereld.

3 jaar later word ik gebeld door de dame in kwestie. Ze heeft een bijzondere klus voor me. Ik had haar gebeld omdat zij trainer en coach is. Af en toe maak ik muziek met mensen, als teambuilding of entertainment. Ze wil graag dat ik een lied schrijf met een aantal collega’s, over wat hen bezig houdt, waar ze mee zitten. Aan het einde van de dag zingen we het lied samen voor de directeur. De dag is een succes, het liedje slaat in als een bom en de directeur pinkt een traantje weg. De dame en ik high fiven op de samenwerking.

 

Harde sales voor eigen werk

Nog weer 3 jaar later appt ze me tussen kerst en oud en nieuw. Ze wil me boeken voor een grote organisatie, niet om een training te ondersteunen, maar om eigen werk ten gehore te brengen. Ik ben geraakt. Waar 20 minuten cold calling in een straffe wereld al niet goed voor zijn.

Reacties zijn gesloten.