fbpx

Start online albumverkoop zaterdag 29 mei 20h00

Huilebalk – Muriels artiestenleven #14

Blog   2   Muriel

MURIEL - would you once - huilebalk

Het is half maart, de crisis is net uitgebroken en ik heb een Italiaanse vriendin op de app gehad die horror verhalen vertelde. Ik moet huilen.
“Why are you crying” zegt iemand tegen me “it’s out of our hands, we can’t do anything”
“Because it’s sad. Why wouldn’t I be crying?”
“I guess I just don’t want to see you sad”
Ik huil uit en het lucht me op.

“Huilen heeft geen zin”, “boos zijn verandert niks”, “verdriet en woede zijn negatieve emoties”. Het zijn eigenlijk drogredenen. Huilen doe je niet om iets aan je situatie te veranderen, net als boos zijn. En het uiten ervan helpt juist om dingen te verwerken. Hòe je het uit is een ander verhaal, je hoeft niet per se auto’s in de fik te steken of je liefje verrot te schelden. Tenzij het echt een lul is geweest natuurlijk ;)

It’s my party and I cry if I want to

Nu ben ikzelf wellicht een tikkie extreem. Ik ben een enorme jankebalk, als een soort spons die regelmatig uitgeknepen moet worden. Daarna kan ik er weer tegenaan.

Maar emoties zijn naar mijn idee niet verkeerd en zeker niet negatief. Ze hebben een belangrijke signaalfunctie en teveel opkroppen maakt mensen ziek. Dus, in deze tijden van eenzame opsluiting, sla een kussen aan gort of doe een dansje als je je energie kwijt moet. En doe alsjeblieft een potje janken als je er even doorheen zit. Daar is helemaal niks mis mee. Kun je daarna weer lachen! :)

Hieronder een toepasselijke ballad ;)

Wil je eens in de 2 maanden een coole update in je mailbox krijgen?
Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Vind je het leuk om me supporten? Bestel dan een album, fysiek, of digitaal

2 Reacties op “Huilebalk – Muriels artiestenleven #14”

  1. Ada schreef:

    En zo is het , dank Muriel !