fbpx

Start online albumverkoop zaterdag 29 mei 20h00

Ondernemerschap van morgen – Muriels artiestenleven #6

Blog   2   Muriel
MURIEL en het ondernemerschap van morgen

Ondernemerschap van morgen

Waarom maken we een onderscheid tussen commercieel en niet commercieel? Waarom vinden we het logisch dat goede doelen organisaties geen winst maken maar bedrijven die mensen uitbuiten wel?

Ik raak aan de praat met de leidinggevende van een supermarkt in Delfshaven, over biologisch vlees, personeelsbeleid en kunst. Hij voert apart beleid. De winkel kampt enorm met diefstal. “Maar” zegt hij, “deze mensen stelen geen Gucci tas, ze hebben honger. Als ik ze aangeef bij de politie, krijgen ze 350 euro boete die ze niet kunnen betalen. Dan zijn ze nog verder van huis.” Betrapten worden doorgestuurd naar hulpverlening waar ze de nodige support krijgen. Ook neemt hij iedereen aan die wil werken: open hiring. “Moet ik tijdens een half uurtje solliciteren vragen naar zijn of haar hobby’s en daarop baseren of de persoon geschikt is?” Wie wil is welkom en onderweg zal blijken of het een succes is. Een dame die nooit meer haar huis uit kwam, is nu met haar kinderen van haar eigen geld naar het strand gegaan.

 

MVO – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

“Ik probeer voedselverspilling tegen te gaan en te zorgen dat mijn mensen het naar hun zin hebben. En de winkel draait beter dan ooit.” MVO is voor hem geen marketing truc, maar een alledaagse realiteit. Onze werelden lijken haaks op elkaar te staan en toch vinden we elkaar in eenzelfde manier van denken. Terloops praten we over een eventuele samenwerking. Het ondernemerschap van morgen bestaat al! :-)

2 Reacties op “Ondernemerschap van morgen – Muriels artiestenleven #6”

 1. Henk schreef:

  Daar moeten we er meer van hebben! (Daar bedoel ik de ondernemer èn jou mee!)

  • Muriel Kloek schreef:

   Hey Henk,
   dankjewel voor je reactie! Voor mezelf kan ik het lastig zeggen ;) maar ik vind inderdaad dat wat meer idealisme in het bedrijfsleven op zijn plaats zou zijn en deze man brengt dat in de praktijk, dat is tof. Andersom zou er ook wat meer realisme in de non profit sector mogen wat mij betreft, daar probeer ik aan bij te dragen.
   Goed weekend!