fbpx

Start online albumverkoop zaterdag 29 mei 20h00

Le Cri de la Nuit

MURIEL - le Cri de la Nuit, Foto: Bob Leistra

Foto: Bob Leistra

Muriel zingt, speelt, vertelt en danst het verhaal van een vrouw die graag wil liefhebben, maar zich niet wil binden. Ze vreest dat haar lach gesmoord gaat raken en haar vuur gedoofd. Vol overgave geeft ze gehoor aan Le Cri de la Nuit – de lokroep van de nacht, en stort ze zich in het nachtleven. We kunnen onze donkere kant zo vrezen, maar betekenen die instincten en stille verlangens niet stiekem juist onze kracht en vrijheid?

 

Muriel - Le Cri de la Nuit - foto: Bob Leistra

foto: Bob Leistra

Passionele Franstalige liedjes

De ene keer ingetogen en subtiel, dan weer rauw en expressief zingt MURIEL over de Handen van de Cellist, de Vlucht en de Geur van Vrijheid, en over wat we soms liever niet zouden weten. Waarna ze met haar onbevangen lach de draad weer op pakt.

De sensuele, Franstalige liedjes wisselen elkaar af met grappige anekdotes over vrouw zijn binnen de liefdesverhoudingen anno nu. Ze begeleidt zichzelf op piano en je wordt onherroepelijk geraakt door de gevoeligheid en de zinnelijkheid die in elk liedje aanwezig zijn.

 

“Een entertainende voorstelling waar je wel aan het denken wordt gezet” Bekijk hier de PROMOTIE VIDEO!

 

MURIEL - Le Cri de la Nuit, Foto: Laura Tedeschi

Le Cri de la Nuit

Het bijbehorende debuutalbum “Le Cri de la nuit”de roep van de nacht kwam in november uit en is te beluisteren en te bestellen. MURIEL schreef, componeerde en produceerde het album zelf. Er is ook een spannende albumtrailer geschoten in de Italiaanse Dolomieten.

 

Le Cri de la Nuit - MURIEL, Foto: Laura Tedeschi

Foto: Laura Tedeschi

 

Feminisme in tijden van liefde en romantiek

MURIEL is half Française, Frans is haar moedertaal. Ze woonde een aantal jaren in Toulouse en tussen de wijngaarden van Bordeaux. Ze past in de traditie van Franse rebellen en tekst heeft een belangrijke rol in haar werk. Haar verzet is voelbaar, ze kan met recht een geëngageerd artiest genoemd worden.

 

Voor meer informatie of voor boekingen: Bel of mail

 

 

In opdracht:

In opdracht van het Stadhuismuseum Zierikzee maakten de cineaste Nathalie Alonso Casale en Muriel van een van de liedjes de musicvideo Juste des Choses – over de onuitgesproken dingen. De video werd gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling van het werk van Victoria Kloek en gaat over haar schilderijen. MURIEL schreef er een speciaal arrangement voor. Bekijk hier de video: Juste des choses qui ne se disent pas.