fbpx

Start online albumverkoop zaterdag 29 mei 20h00

MURIEL

MURIEL is een veelzijdige Frans/Nederlandse zangeres, pianist, songwriter en producer. Haar muziek omvat chanson en hedendaagse pop met invloeden uit dance en zit altijd vol sterke melodieën, gezongen met krachtige en gepassioneerde stem. Haar Frans- en Engelstalige songs bevatten veel autobiografische elementen en staan hoorbaar dicht bij haar. Maar persoonlijke belevenissen vormen altijd de voedingsbodem voor een veel breder verhaal.

MURIEL - Le Cri de la Nuit, Foto: Laura Tedeschi

Foto: Laura Tedeschi

Le Cri de la Nuit

Na omzwervingen in Italië en Frankrijk vestigde Muriel Kloek zich in Nederland met het vastberaden idee om zich op muziek te storten. Eerste songs had zij in die tijd al geschreven, waaronder een deel van het repertoire dat zij verzamelde op haar bejubelde chansonalbum Le Cri de la Nuit (2018). Zichzelf begeleidend op de piano creëert zij hierop een even sensuele als rauw-romantische wereld aan de donkere kant van de nacht waar instincten en stille verlangens zich bevrijden. Ook op het podium maken haar intieme chansons veel indruk. Le Cri de la Nuit op Spotify

Muriel for Noresign, lunatic looking for love by Sarali

Muriel for Noresign, lunatic looking for love by Sarali

NOresign

NOresign, haar tweede album verscheen in 2021. Het heeft de structuur van een opera met een libretto vol pieken en dalen, vertaald naar een avontuurlijk muzikaal palet. Daarmee is NOresign evengoed een hedendaags popalbum vol melodieuze, uitbundige, ingetogen en dansbare songs.
>NOresign volgt de innerlijke odyssee van een vrouw die haar eigen weg zoekt op het liefdespad. Zij doorbreekt rolpatronen en bepaalt haar eigen voorwaarden van leven en liefhebben. Gedurende vijf delen en met veel avonturen die zij expliciet en rauw, maar ook kwetsbaar bezingt, weet zij die bevrijding te vinden. Na de release van Noresign brengt zij het album ook naar het podium met een veelkleurige theatrale show.

Hoewel MURIEL zichzelf eerder als artiest en kunstenaar beschouwt dan activist, klinkt haar muziek altijd actueel en urgent in een tijd waarin rollenpatronen, seksualiteit en gender ter discussie staan, verpakt in even pakkende als intense songs.