fbpx

Start online albumverkoop zaterdag 29 mei 20h00

Gevoelige liedjes voor zakelijk topmanagement – Muriels artiestenleven #10

Muriel, gevoelige liedjes voor zakelijk topmanagement

wegens privacy overwegingen helaas zonder publiek ;)

Er is me gevraagd om eigen liedjes te spelen op een conferentie van topmanagers. Eerlijk gezegd ben ik sceptisch. Ze wil geen luchtig muzikaal intermezzo op de achtergrond. Het thema is intimiteit en kwetsbaarheid en de liedjes moeten eraan relateren. Ze wil mensen bij hun strot grijpen. “Muriel kan dat wel”, denkt de trainer. Overschat ze me niet? Zijn 350 zakelijke managers en gevoeligheid niet een totale contradictio in terminis?

De nabijheid is heftig, mensen zitten vlak achter me. Ik zie bruine mannenschoenen onder mijn pianokrukje, ik ruik parfum en vraag me af of zij mijn zweet ruiken. Een leidinggevende houdt een emotionele speech. De organisatie is in opspraak. Een van de aanwezigen barst in tranen uit. Ik krijg een brok in mijn keel en vraag me af hoe ik mijn eerste liedje ga spelen.

Muriel managementconferentie

Beladen middag

Wanneer ik inzet is het doodstil en het blijft stil. Na een paar sprekers speel ik opnieuw, er wordt geconcentreerd geluisterd. Mensen zitten niet op hun telefoon, sommigen leunen achterover en doen hun ogen dicht. De lading is voelbaar. Tijdens het laatste liedje, ter afsluiting van de middag word ik bevangen door de intensiteit en de aandacht van de mensen en schiet ik bijna vol.

Mijn scepsis was ongegrond. Er is veel bullshit in trainingsland en het is echt moeilijk om mensen in zo’n setting dingen gericht te laten voelen. Maar wellicht was niet de vraag òf dit kon, maar wìe. Deze keer mag ik wel namen noemen: Kirstin Op Het Veld en Martine Geertsma

Reacties zijn gesloten.