fbpx

Start online albumverkoop zaterdag 29 mei 20h00

Venue

Brugwachtershuisje

Havenstraat 6

3024TH, Rotterdam

Datum & Tijd

30-06-2018 | 20:30

Lil’ Delfshaven

Bij Lil’ Delfshaven in het oude brugwachtershuisje doet Muriel op 30 juni de aftrap van een serie experimentele optredens met haar Chansons in de wijk Delfshaven. Het wordt een intiem huiskamer concert. Verwacht wat stoelen maar ook kussentjes op de grond en open deuren. Wie buiten wil zitten kan dat doen!

De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten wordt zeer op prijs gesteld.

Aan de Delftse Schie, bij de Lage Erfbrug, ligt het romantische brugwachtershuisje Delfshaven. Wie uit het centrum van Rotterdam over de Nieuwe Binnenweg de wijk in loopt, kan er niet omheen. Rechts, vlak over het water ligt het als een voorpost van het historische gedeelte en dat is nu ook de functie die het gekregen heeft: ambassadeur van Delfshaven.
Lil' Delfshaven - brugwachtershuisje Muriel En Chansons

Lil’s Delfshaven: nieuw leven in het brugwachtershuisje

Met Lil’s Delfshaven maakt ondernemer Lilia Costa van dit brugwachtershuisje een etalage van Delfshavense kunsten, producten, koffie en evenementen. Het is nog niet officieel geopend, maar wat experimenten worden al gedaan, waaronder dit huiskamer concert.

Aangezien het brugwachtershuisje hartje Delfshaven ligt, zou ik zeggen, kom op tijd en loop een rondje door de wijk. De Oude Voorhaven is heel mooi met zijn typisch Hollandse gevels. Iets verderop ligt het Dakpark. Dat is gecreëerd bovenop het dak van de woonboulevard aan de Vierhavenstraat en inmiddels ook een konijnen hemel. Voor wie van wat experimentelere architectuur houdt is er the best kept secret of Delfshaven: Le Medi, een op mediterraanse bouwkunst geïnspireerd complex. Met zijn mozaïek, grote hofpoort en klaterend fonteintje in het midden vormt dit gebouw een oase van rust in deze broeierige wijk.

Ook aan horeca gelegenheden geen gebrek, de wijk puilt uit van de eetgelegenheden, Libanees, Marokkaans, Hollandse pot, Frans, Grieks, Dominicaans, voor elk wat wils.

De wijk is ook goed te bereiken zowel met OV (metro Delfshaven) als met de auto, parkeren is gratis na 18:00.

Graag tot de 30e, het wordt gezellig, hopelijk mooi weer en uiteraard toffe muziek!

Wees snel!
OP = OP